"Media Center" EPG redagavimo metodai ir įrankiai

Nors kai kurios kabelinės ir palydovinės kompanijos leidžia jums ribotą galimybę redaguoti savo elektroninį programavimo vadovą (EPG), jei tikrai norite visiškai kontroliuoti kanalus, kuriuos matote ir kaip juos matote, jums reikia HTPC, kuriame būtų tinkama programinė įranga. "Windows Media Center" turi savų parinkčių, ir jūs galite jas išplėsti naudojantis trečiųjų šalių parinktimis. Pažiūrėkime, kaip galite pakeisti savo EPG, kad jis geriau atitiktų jūsų TV žiūrovų įpročius.

Integruotos funkcijos

"Media Center" siūlo keletą funkcijų, be kurių vartotojams nereikia bet kokių trečiųjų šalių parinkčių įdiegti. Nuo filtravimo iki spalvinio kodavimo galite rasti daugybę būdų, kaip savo programinę įrangą supakuoti savo EPG. Vienas iš mano absoliučių mėgstamų funkcijų per mano kabelinės televizijos bendrovės EPG - tai galimybė visiškai pakeisti tai, ką aš matau. Galiu pridėti ar ištrinti kanalus, kaip manau, kad jie tinkami, kad užuot nuvilkę per 400 + kanalų, turiu pereiti tik tuos, kuriuos noriu. Tai labai pagerina mano nuomonę, nes man nereikia pereiti per puslapį po kanalų sąrašų puslapio, kurio niekada nebandysiu žiūrėti. Pavyzdžiui, mūsų namuose mūsų gidu pateikiami tik HD kanalai. Mes turime HD televizorių ir turime pereiti kelis šimtus SD kanalų, nėra kažkas, ko norėjau padaryti.

Be to, vykdydami ir visiškai pakeisdami savo EPG, "Media Center" siūlo tam tikrus filtrus, kuriuos galite naudoti norėdami greitai rasti norimą turinį. Nuo HDTV iki sporto ir vaikų pasirodymų, naudojant šiuos filtrus, laikinai redaguoti vadovą, kad būtų rodomas tik tas turinys. Galite greitai grąžinti visą savo vadovą ne kartą, nes nė viena iš filtravimo nėra nuolatinė.

Dar viena " Media Center" funkcija - tai galimybė spalvuoti jūsų vadovo kodą. Nors nėra galimybių redaguoti spalvą, kai įjungsite šią parinktį pagal savo televizoriaus nustatymus, tam tikros programinės įrangos tipai gairėje pakeis spalvą. Filmai yra raudonos, naujienos yra alyvuogių spalvos, o šeimos programavimas tampa mėlyna. Nors ne viskas gauna naują atspalvį, aš turėjau šią parinktį įjungti nuo pirmosios dienos mūsų HTPC. Tai leidžia jums rasti parodymus, kaip jūs einate per vadovą (net redaguoti), kad daug lengviau. (Ir taip pat atrodo gerai!)

Trečiųjų šalių parinktys

Jei "Media Center" jums nepakanka, yra keletas trečiųjų šalių, kurios sugeba ne tik lengviau rasti kanalus ir turinį, bet ir jūsų EPG atrodo puikiai. Pirmasis iš jų (ir tas, kurį galite matyti įtrauktuose ekrano paveikslėliuose) yra "Mano kanalo" logotipai. Ši programa pridės logotipų kiekvienam kanalui jūsų vadove. Nors dauguma žmonių gali būti naudojami kanalų numerių naudojimui, jūs turite pripažinti, kad bandant rasti 786 arba 932 gali būti varginantis. Naudodamiesi logotipais, pridedate vaizdo komponentą, kuris leidžia greitai ir lengvai identifikuoti kanalus.

Mano kanalo logotipai leidžia naudoti juodos ir baltos spalvos arba spalvotus logotipus, kurie tikrai prideda pop muziką į EPG. Nors programinė įranga bandys automatiškai užpildyti visus savo logotipus, galite rasti trūkstamų. Jei taip, yra keli internetiniai ištekliai, kurie leis jums užpildyti spragas ir "My Channel Logos" leidžia individualiai redaguoti logotipą, jei norite naudoti kitą vaizdą.

Nors tai nepakeis jūsų vadovo vizualiai, "Media Center" vadovo įrankis - tai būdas redaguoti, valdyti, atsarginę kopiją ir atkurti gido nustatymus. Naudodami įrankį galite pridėti ir ištrinti kanalus, taip pat sujungti savo derintuvo baseiną, jei to reikia. Programinė įranga taip pat leis jums valdyti savo vadovą nuotoliniu būdu, jei jums kada nors reikės.

Pilna kontrolė

Apskritai "Media Center" vartotojai turi priemones, reikalingas visiškai elektroninių programų vadovams valdyti ir valdyti, jei jie to nori. Nors MSO DVR vartotojo sąsajos leis jums kontroliuoti, jei tikrai norite pritaikytos patirties, tai geriausias būdas tai padaryti. Kita HTPC programinė įranga siūlo panašius sprendimus. Jei jūs tikrai nori turėti ne tik gerai atrodantį, bet ir funkcinį vadovą, tai galite pasiekti šiek tiek darbo ir tam tikros programinės įrangos pagalbos.